
- reklama -
Suroviny
- Naporcovaný filet z lososa podle počtu strávníků
- trochu zázvoru
- černý pepř hrubě mletý
- koření na ryby ( Kabajaki)
- sůl
- Na omáčku:
- salátová okurka (20 cm)
- 1/2 červené kapie
- 1- 2 šalotky
- 2 jarní cibulky i s natí
- 1 KL bílého vinného octa
- 3 PL čerstvého smetanového sýru
- 1 dcl sladké smetany
- čerstvý kopr
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem.
-
Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu.
-
Mezitím si na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku a přidáme na jemné nudličky nakrájenou okurku a papriku, osolíme.
-
Zalijeme vínem nebo zakápneme octem a dusíme. Pokud dáme pouze ocet, přilijeme trošku vody.
-
Ke konci dušení vmícháme sýr, smetanu, jarní cibulky a až nakonec kopr.
-
Prohřejeme.
-
Lososa, pokud je s kůží, dáme na rozpálený olej nejprve kůží dolů, přidáme kousek másla a pečeme z obou stran. Stačí 2- 3 minuty.
-
Lososa podáváme s teplou okurkovou omáčkou a já zvolila jako přílohu brambory pečené v troubě s bylinkami.
Kuchařka: 1974andrea