
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety lososa po 200 g
- 50 g změklého másla
- 50 g ementálu nebo čedaru nastrouhaného nahrubo
- 4 polévkové lžíce posekaných spařených mandlí nebo mandlových lupínků
- 4 polévkové lžíce posekané petrželky
- Mořská hrubozrná sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem.
-
Nastrouhaný sýr, mandle a petržel smícháme a navrstvíme na lososa a přitlačíme. Zapékací misku dáme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme asi 15 – 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky Apetit.
Kuchař: Dooga