
- reklama -
Suroviny
2 porce
- větší filet z lososa (300 – 350 g)
- koření na ryby
- 1 stroužek česneku
- máslo
- zelenina podle chuti
- kuskus
- citron
Postup přípravy receptu
-
Filet z lososa umyjeme a odstraníme z něj kůži (můžeme ji ale klidně nechat). Filet rozkrojíme.
-
Lososa z obou stran okořeníme kořením na ryby.
-
Rozpálíme grilovací pánev a necháme na ní rozpustit kousek másla. Na pánev dáme lososa a rozpůlený stroužek česneku. Grilujeme dozlatova. Můžeme postupně po kousíčkách přidávat máslo, ať se losos neopéká úplně nasucho.
-
Zeleninu připravíme na páře.
-
Kuskus připravíme podle návodu.
-
Lososa podáváme s kuskusem, zeleninou a kouskem citronu.
Kuchařka: LuDea