- reklama -
Suroviny
- losos
- sůl
- mletý kmínječmenný bulgur
- sůl
- hrášek
- jarní cibulka
- ghí
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osolíme, okmínujeme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do troub na cca 180 stupňů. Pečeme asi 20-25 minut, podle trouby.
-
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. V kastrůlku rozpustíme ghí a jemně orestujeme cibulku. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Přidáme bulgur, zalijeme vodou, osolíme a vaříme cca 7 minut.
-
Poté odstavíme a necháme dojít asi 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Bulgur může být pohankový, špaldový, pšeničný…
Klasicky se vaří v poměru bulgur:voda = 1:2,5. Odměřila jsem množství vody a tou jsem bulgur s hráškem zalila, po chvilce bylo třeba ještě trochu vody přilít, je třeba to hlídat.
Kuchařka: Johanka128