Losos s hráškovým bulgurem – pro nejmenší

45
- reklama -

Suroviny

losos
sůl
mletý kmínječmenný bulgur
sůl
hrášek
jarní cibulka
ghí

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osolíme, okmínujeme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do troub na cca 180 stupňů. Pečeme asi 20-25 minut, podle trouby.


    Zobrazit celý recept

  2. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. V kastrůlku rozpustíme ghí a jemně orestujeme cibulku. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Přidáme bulgur, zalijeme vodou, osolíme a vaříme cca 7 minut.

  3. Poté odstavíme a necháme dojít asi 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Bulgur může být pohankový, špaldový, pšeničný…

Klasicky se vaří v poměru bulgur:voda = 1:2,5. Odměřila jsem množství vody a tou jsem bulgur s hráškem zalila, po chvilce bylo třeba ještě trochu vody přilít, je třeba to hlídat.