Losos s dýňovou omáčkou – pro nejmenší

53
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

2 filety lososa
sůl
mletý kmín
1/2 máslové dýně
kousek pórku
2 malé stroužky česneku
1 KL olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby na cca 150-180 stupňů. Pečeme přibližně 15-20 minut, než je hotový.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslovou dýni okrájíme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Pórek a česnek nasekáme nadrobno.

  3. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme česnek a necháme jen zavonět.

  4. Přidáme máslovou dýni, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme doměkka. něcháme ještě chvilku povařit.

  5. Lososa podáváme s dýňovou omáčkou, jako příloha se hodí quinoa, kuskus, bulgur i brambory.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.