![Losos s dýňovou omáčkou – pro nejmenší_5ff6d4d57a0d6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/losos-s-dynovou-omackou-pro-nejmensi_5ff6d4d56882c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 2 filety lososa
- sůl
- mletý kmín
- 1/2 máslové dýně
- kousek pórku
- 2 malé stroužky česneku
- 1 KL olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby na cca 150-180 stupňů. Pečeme přibližně 15-20 minut, než je hotový.
-
Máslovou dýni okrájíme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Pórek a česnek nasekáme nadrobno.
-
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme česnek a necháme jen zavonět.
-
Přidáme máslovou dýni, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme doměkka. něcháme ještě chvilku povařit.
-
Lososa podáváme s dýňovou omáčkou, jako příloha se hodí quinoa, kuskus, bulgur i brambory.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Kuchařka: Johanka128