Losos s cuketou, rajčátky a celerovou kaší

45
- reklama -

Suroviny

Filety z lososa (asi 400 gramů)
1 cuketa
cherry rajčátka
citron
sůl
pepř (popř. koření na ryby)
1 kg brambor
3 celery

Postup přípravy receptu

  1. Filety zbavíme kůže, omyjeme, osolíme, opepříme, popř. okořeníme podle chuti a zakapeme citronem.


    Zobrazit celý recept

  2. Cuketu omyjeme, ale neloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a lehce osmahneme na másle (asi minutku).

  3. Rajčátka omyjeme.

  4. Dno pekáčku (nebo mističek, které jsem použila já) lehce vymažeme máslem, poklademe plátky cukety, trochu osolíme, na ně položíme lososa a kolem dáme rajčátka.

  5. Pečeme v troubě až je maso měkké (mně to v horkovzdušné troubě na 180°C trvalo asi 20-25 minut).

  6. Kaše: Celery uvaříme do měkka, brambory taktéž. Celer nejdříve rozmačkáme zvlášť vidličkou a pak přidáme do již rozmačkaných brambor, lehce osolíme a podáváme k rybě.

Poznámka od kuchařky

Na ozdobení používám moc ráda řeřichu a k chuti přijde i ledový salát s klasickou octovou zálivkou.