Losos s celerovým pyré – pro nejmenší

37
- reklama -

Suroviny
1 porce

1/2 filetu lososa
sůl
mletý kmín
hrst nastrouhaného celeru
1/4 červené cibule
1 KL ghí
sůl
nastrouhaná brambora na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě, na 180 stupňů pečeme cca 15 – 20 minut, podle velikosti a tloušťky filetu.


    Zobrazit celý recept

  2. Celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme cibuli. Přidáme celer, osolíme, podlijeme vodou a dusíme cca 10 minut.

  4. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Pokud je třeba, můžeme zahustit nastrouhanou bramborou, v takovém případě ještě znovu rozmixujeme a pár minut provaříme.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.