- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1/2 filetu lososa
- sůl
- mletý kmín
- hrst nastrouhaného celeru
- 1/4 červené cibule
- 1 KL ghí
- sůl
- nastrouhaná brambora na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě, na 180 stupňů pečeme cca 15 – 20 minut, podle velikosti a tloušťky filetu.
-
Celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme cibuli. Přidáme celer, osolíme, podlijeme vodou a dusíme cca 10 minut.
-
Rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Pokud je třeba, můžeme zahustit nastrouhanou bramborou, v takovém případě ještě znovu rozmixujeme a pár minut provaříme.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Kuchařka: Johanka128