Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

96
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 porcí lososa
citronová šťáva
200 ml smetany (33%)
1/2 malé skleničky zavařených brusinek
plátek másla
trošku olivového oleje
lžíce pokrájené petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme.

  2. Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme.

  3. Přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.

  4. Losos se nám peče a my si uděláme přeliv – na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky.

  5. Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem.

Poznámka od kuchařky

Přeliv má výbornou sladko-trpkou chuť a taky pěknou barvu.

Rychlé a chuťově moc dobré-doporučuji vyzkoušet, třeba i z jiné ryby!

Někde jsem kdysi četla, že ryba s brusinkama je výtečné chuti, tak jsem se chtěla přesvědčit a byla to pravda a já to nedělala naposled. K rybě jsem udělala lehký nakyslý bramborový salát.