
Suroviny
            4 porce
							
    
- 8 porcí lososa
- citronová šťáva
- 200 ml smetany (33%)
- 1/2 malé skleničky zavařených brusinek
- plátek másla
- trošku olivového oleje
- lžíce pokrájené petrželky
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme. 
- 
Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme. 
- 
Přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. 
- 
Losos se nám peče a my si uděláme přeliv – na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky. 
- 
Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem. 
Poznámka od kuchařky
Přeliv má výbornou sladko-trpkou chuť a taky pěknou barvu.
Rychlé a chuťově moc dobré-doporučuji vyzkoušet, třeba i z jiné ryby!
Někde jsem kdysi četla, že ryba s brusinkama je výtečné chuti, tak jsem se chtěla přesvědčit a byla to pravda a já to nedělala naposled. K rybě jsem udělala lehký nakyslý bramborový salát.
 
            