
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 250 g lososa pouze čerstvý
- 1 dcl bílého vína
- olivový olej
- sůl
- 200 ml smetana 33%
- rozmarýn čerstvý
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme.
-
Na rozpálenou pánev s olejem vložíme kousky lososa, lehce je osmahneme, tak 3 min. Protože maso je křehké, nesmí se začít drolit. Přidáme hrst rozmarýnu podle chuti a podlijeme vínem, krátce povaříme a přidáme smetanu a sůl dle chuti. Až omáčka zhoustne, pokrm je hotov.
Poznámka od kuchařky
Podává se s těstovinou fettucine.
Lehké a téměř dietní. Bon apetit.
Kuchař: xmen6