- reklama -
Suroviny
1 porce
- 200 g čerstvého lososa s kůží
- 50 g másla
- citronový pepř
- hrubozrnná sůl
- citron
Postup přípravy receptu
-
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. P
-
osypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem.
-
Do pánve dáme rozpustit máslo a ihned po rozpuštění vložíme kůží dolů porci lososa.
-
Opékáme zprudka 2 minuty a poté opatrně otočíme a opékáme opět 2 minuty. Lososa servíruje čerstvě opečeného se čtvrtkou citronu. Vhodná příloha jsou máslové brambůrky s pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Rychlé s minimem koření a synem slupnuté s velkou chutí 🙂
Kuchař: Colombo65