Losos na hlívách

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 filety z lososa bez kůže (cca 200 g kus)
300 g hlívy ústřičné
1 červená paprika
3 jarní cibulky
2 lžičky provensálského koření
sůl
několik plátků másla

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cibulku a hlívy nakrájíme na menší kousky, promícháme v míse, ochutíme lžičkou provensálského koření a osolíme. Filety osolíme, posypeme zbylým provensálským kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Do remosky nebo pekáčku si nejprve vysypeme asi 3/4 směsi zeleniny a hub, na ně poklademe filety a ty ještě posypeme zbylou směsí. Navrch můžeme ještě přidat několik hoblinek másla.

  3. Pečeme v pekáčku s poklicí nebo v remosce na 160°C cca 30 minut. Díky poklici se nám ryba s houbami pěkně podusí a získá krásnou vůni z hub.

Poznámka od kuchařky

Ryba by po pečení neměla být uvnitř syrová, ale zároveň také ne přepečená, aby zůstala šťavnatá. Dobrou přílohou jsou třeba pečené brambory.