Suroviny
4 porce
- 4 porce lososa (v současné době se prodávají kostry z lososa, velmi levně a skutečně velkým množstvím masa)
- 1 citron
- sůl
- drcený kmín
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- bylinkové máslo
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa umyjeme, pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Po 20 minutách lososa osolíme, lehce okmínujeme drceným kmínem a posypeme bazalkou a oreganem (případně i jinými bylinkami).
-
Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a porce lososa vložíme na rozpálenou pánev. Protože je tato ryba dosti tučná, smažíme ji bez dalšího obalení v mouce, aby tuk v rybě nezůstával uzavřený.
-
Lososa smažíme asi 5 minut z každé strany. Když rybu obrátíme, položíme na ni slabý plátek bylinkového másla, aby se roztekl.
-
Hotové porce ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronem a podáváme s vařenými bramborami ochucenými taktéž bylinkovým máslem.
Poznámka od kuchařky
Pro nevěřící přidávám fotku syrového masa – je to fakt losos a žádná červená paprika