Losos na bylinkovém másle

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce lososa (v současné době se prodávají kostry z lososa, velmi levně a skutečně velkým množstvím masa)
1 citron
sůl
drcený kmín
bazalka
oregano
olivový olej
bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa umyjeme, pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Po 20 minutách lososa osolíme, lehce okmínujeme drceným kmínem a posypeme bazalkou a oreganem (případně i jinými bylinkami).


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a porce lososa vložíme na rozpálenou pánev. Protože je tato ryba dosti tučná, smažíme ji bez dalšího obalení v mouce, aby tuk v rybě nezůstával uzavřený.

  3. Lososa smažíme asi 5 minut z každé strany. Když rybu obrátíme, položíme na ni slabý plátek bylinkového másla, aby se roztekl.

  4. Hotové porce ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronem a podáváme s vařenými bramborami ochucenými taktéž bylinkovým máslem.

Poznámka od kuchařky

Pro nevěřící přidávám fotku syrového masa – je to fakt losos a žádná červená paprika