Losos jednoduše a chutně

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

Filet z lososa (já měla o váze 300 g)
(Marináda)
citronová šťáva z půlky citronu
bílý pepř
sušený česnek (Kotanyi)
sůl
olivový olej
bazalka
sterilovaná kapie na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme všechny ingredience a vložíme tam lososa. Necháme aspoň hodinu odležet. Rozpálíme lžíci oleje na pánvi, vložíme maso i s marinádou, nejprve opečeme zprudka po obou stranách, aby se maso zatáhlo a pak zvolna propékáme po obou stranách.


    Zobrazit celý recept

  2. Celkově asi 10-15 minut. Natrháme lístky bazalky. Na talíři posypeme rybu bazalkou a proužky kapie. Jako příloha se hodí přírodní rýže.