
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g filet lososa
- sůl
- pepř
- olivový olej
- cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy receptu
-
Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hodiny.
-
Poté vodu vylijte.
-
Z lososa odstraňte kůži.
-
Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany.
-
Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu.
-
Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220°C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.
Kuchař: Tomas Dytrych