- reklama -
Suroviny
- Směs:
- 250 g vařené sóji
- 200 g měkkého salámu
- 1 pórek
- olej
- 100-150 g rajčatové omáčky (pyré)
- 2 hrsti mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, kapie)
- sůl
- pepř
- Lokše:
- 1,5 kg brambor uvařených ve slupce
- 1 vejce
- sůl
- 350-450 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Zmes : Na oleji opražíme na kolieska narezaný pór a na kocky narezanú salámu. Pridáme zeleninu, uvarenu sóju, pyré, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme.
-
Lokše : Zemiaky najemno nastrúhame alebo pretlačíme a s vajíčkom, múkou a soľou vypracujeme cesto. Z neho vyvaľkáme lokše a na suchej platni upečieme z oboch strán.
-
Horúce lokše naplníme teplou sójovou zmesou a podávame.
Poznámka od kuchařky
Sóju namáčame v studenej vode aspoň 12 hodín. Potom varíme, kým nie je mäkká ( v tlakovom hrnci 30 minút ).
Nevaríme dlhšie, pretože sója naspäť stvrdne.
Kuchařka: tejaja