Lněný chléb se sezamem

62
- reklama -

Suroviny
870g

375 ml vody
30 g másla
425 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička cukru
23 g čerstvého droždí nebo 3/4 balíčku sušeného
35 g lněných semínek
15 g sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do pekárny nejdříve tekuté pak sypké, nakonec rozdrobené droždí,semínka přidáme po zvukovém signálu.

  2. Peču na klasický základní program na velikost 1000g, opečení stupeň 2- střední. Semínka můžete nahradit jakýmikoliv.

Poznámka od kuchařky

Recept mám upravený z původního slunečnicového chleba z receptů DP Eta, ale upravila jsem i poměry semínek a druhy mouky.

Mám kulatou formu takže musím chlebík překrojit napůl a pak krájet:-)

Hledala jsem, zda tu už takový recept není, ale nenašla jsem, pokud se najde někdo kdo má stejný či podobný, smažu:-)