
- reklama -
Suroviny
870g
- 375 ml vody
- 30 g másla
- 425 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 kávová lžička soli
- 1 kávová lžička cukru
- 23 g čerstvého droždí nebo 3/4 balíčku sušeného
- 35 g lněných semínek
- 15 g sezamových semínek
Postup přípravy receptu
-
Dáme do pekárny nejdříve tekuté pak sypké, nakonec rozdrobené droždí,semínka přidáme po zvukovém signálu.
-
Peču na klasický základní program na velikost 1000g, opečení stupeň 2- střední. Semínka můžete nahradit jakýmikoliv.
Poznámka od kuchařky
Recept mám upravený z původního slunečnicového chleba z receptů DP Eta, ale upravila jsem i poměry semínek a druhy mouky.
Mám kulatou formu takže musím chlebík překrojit napůl a pak krájet:-)
Hledala jsem, zda tu už takový recept není, ale nenašla jsem, pokud se najde někdo kdo má stejný či podobný, smažu:-)
Kuchařka: LLilaa









