
- reklama -
Suroviny
- 1 kg cibule
- 3 kg zralých až přezrálých rajčat
- 3 kg kapií
- 1 dcl oleje
- feferonka
- česnek
- sůl
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme oloupaná, namletá rajčata a dusíme tak dlouho (za občasného míchání), až se vypaří šťáva.
-
Mezitím si opečeme na plotně nebo v troubě kapie, sloupneme je a umeleme na masovém strojku.
-
Kapie přidáme k rajčatům a opět podusíme, až hmota zůstane na oleji.
-
Před sundáním z plotny dochutíme feferonkami, solí, cukrem a kdo má rád může přidat i prolisovaný česnek.
-
Slijeme do skleniček a sterilujeme 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Autorka: Airan na receptech.cz
Kuchařka: zizala