- reklama -
Suroviny
- Suroviny:
- 1 sáček kysaného zelí
- 20 dkg polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 cibule
- 10 dkg slaniny (nebo špeku)
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vymačkáme vodu a na prkýnku překrájíme na drobné kousky.
-
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno.
-
Do mísy dáme zelí, kostičky slaniny (špeku) a cibule.
-
Rozklepneme 3 celá vejce, osolíme, opepříme a zamícháme.
-
Do směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jemně posekanou petrželku a dobře zamícháme.
-
Na dosti rozpáleném oleji pečeme zprudka dozlatova placičky velikosti lívanců (4-5 na pánev).
-
Těsto je dosti husté, dáváme ho polévkovou lžící a rozprostřeme vidličkou. Z tohoto množství je asi 20 malých lívanečků.
Kuchařka: Kroupovka