
- reklama -
Suroviny
asi pro 2 osoby
- 400 g dýně Hokkaido
- 100 g pohankové mouky hladké
- 160 ml libovolného rostlinného mléka
- 1 lžíce oleje
- pár kapek agávového sirupu, nebo medu
- špetka soli
- kokosový ,nebo slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Dýni neloupeme, jenom pořádně omyjeme a nakrájíme na kostičky.
-
Vložíme ji do zapékací misky a v troubě pečeme do změknutí.
-
Měkkou dýni rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladnout.
-
Pak přidáme mléko, sůl, sirup a postupně přidáváme mouku.
Těsto by mělo být husté jako na klasické lívance.
Podle toho buď přidáme mouku, nebo naopak zředíme mlékem. -
Na kokosovém nebo slunečnicovém oleji smažíme malé lívanečky.
-
Potřeme je dýňovou zavařeninou, zdobíme rostlinnou šlehačkou a ovocem.
Kuchařka: HankaPu