
- reklama -
Suroviny
- 1/2 l mléka
- 5 dkg moučkového cukru
- 2 dkg droždí
- 2 vejce
- sůl
- 40 dkg hladké mouky
- povidla
- kysaná smetana
- tuk
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, sůl a vejce vložíme do mísy, v mouce uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, trochu cukru a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek.
-
Potom přilijeme zbývající mléko a umícháme poměrně husté těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
Když je těsto nakynuté, pečeme v lívanečníku lívance po obou stranách.
Poznámka od kuchařky
Hotové lívanečky mažeme povidly a podáváme pokapané hustou kysanou smetanou.
Kuchař: toprecepty.cz