
- reklama -
Suroviny
    
- 1/2 l mléka
- 5 dkg moučkového cukru
- 2 dkg droždí
- 2 vejce
- sůl
- 40 dkg hladké mouky
- povidla
- kysaná smetana
- tuk
Postup přípravy receptu
- 
Mouku, cukr, sůl a vejce vložíme do mísy, v mouce uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, trochu cukru a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek. 
- 
Potom přilijeme zbývající mléko a umícháme poměrně husté těsto, které necháme na teplém místě vykynout. 
- 
Když je těsto nakynuté, pečeme v lívanečníku lívance po obou stranách. 
Poznámka od kuchařky
Hotové lívanečky mažeme povidly a podáváme pokapané hustou kysanou smetanou.
            Kuchař: toprecepty.cz
        
 
            