- reklama -
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 čokoláda Milka – fleky (hnědo-bílá)
- Vanilkové mascarpone:
- 2 lžíce mascarpone
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička moučkového cukru
- pár kapek vanilkového extraktu
- Na ozdobu:
- moučkové cukrmaliny
- borůvky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a metlou zpracujeme v hladké těsto, 20 minut necháme nabobtnat. Na suchou pánev vlijeme asi 1 lžíci těsta, navrch přiložíme čtvereček čokolády, přelijeme dalším těstem a lívance opečeme do zlatavé barvy z obou stran. Líbí se mi, že se lívance nesmaží na oleji, jak jsme zvyklí.
-
V misce ručním mixerem rozmixujeme mascarpone, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, vanilkový extrakt a vyšleháme v jemný krém.
-
Lívance podáváme pocukrované moučkovým cukrem, s čerstvým ovocem a vanilkovým mascarpone.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD