Suroviny
- 1 hrnek rýžové mouky
- 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžíce třtinový cukr (či jiné sladidlo)
- 1/2 kypřícího prášku (použila jsem bezfosfátový)
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny vyšlehejte v těsto, které je poměrně řídké, konzistencí podobné například palačinkovému.
-
Pro lívance pečte na pánvi vymazané troškou tuku (na mé s kvalitním nepřilnavým povrchem to dokonce šlo úplně bez něj). Pro vafle nalijte těsto do vaflovače – velmi opatrně, aby se vám nerozteklo – jak jsem již zmínila, je řidší než klasické vaflové těsto a opatrně se s ním musí zacházet i při vytahování z vaflové formy, ale při troše šikovnosti a opatrnosti se vám podaří upéct krásnou vafli ;o).
-
Potírala jsem marmeládou a tvarohem s čokoládou, zakápla datlovým sirupem a osvěžila ovocem.
Poznámka od kuchařky
Tento a mnohé další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni
Třtinová šťáva je také někdy známá pod názvem „panela“ a přestože název trošku vede k představě, že jde o něco tekutého, není tomu tak. Jde o ztuhlou šťávu z cukrové třtiny, která vzhledem připomíná spíše hnědý cukr, narozdíl od něj si ale uchovává množství vitamínů a minerálů.