Lívance z pečených jablek

97
- reklama -

Suroviny
8 ks

1 jablko
1 PL másla
150 ml mléka
1 vejce
100 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
1 KL skořice
1 PL hnědého cukru
———
Na polití:
1 PL medu
1 KL másla
1 KL rumu
hrst ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Jablko zbavené jadřince pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a asi 10 minut opékáme na másle.
    Trochu zchladlé přelijeme do misky, přidáme mléko, vejce a ostatní sypké suroviny. Ponorným mixerem rozmixujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na lívanečníku vymaštěném trochu máslem upečeme z obou stran lívance. V kastrůlku rozehřejeme med spolu se lžičkou másla a rumu. Touto směsí lívance na talíři přelijeme a posypeme ořechy. Můžeme přidat zakysanou smetanu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – četla jsem někde něco podobného na netu – a když nutně potřebujete něco rychlého sladkého …….