- reklama -
Suroviny
8 ks
- 1 jablko
- 1 PL másla
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g hladké mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 KL skořice
- 1 PL hnědého cukru
- ———
- Na polití:
- 1 PL medu
- 1 KL másla
- 1 KL rumu
- hrst ořechů
Postup přípravy receptu
-
Jablko zbavené jadřince pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a asi 10 minut opékáme na másle.
Trochu zchladlé přelijeme do misky, přidáme mléko, vejce a ostatní sypké suroviny. Ponorným mixerem rozmixujeme. -
Na lívanečníku vymaštěném trochu máslem upečeme z obou stran lívance. V kastrůlku rozehřejeme med spolu se lžičkou másla a rumu. Touto směsí lívance na talíři přelijeme a posypeme ořechy. Můžeme přidat zakysanou smetanu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – četla jsem někde něco podobného na netu – a když nutně potřebujete něco rychlého sladkého …….
Kuchařka: hosta