
Suroviny
15 ks
- 200 g bílého neochuceného jogurtu (použila jsem ve skle od Madety)
- 100 g polohrubé mouky
- 2 celá vejce
- 1 menší oloupané jablko nastrouhané najemno
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- citronová kůra (strouhaná)
- špetka soli
- olej na smažení
- dozdobení a dochucení na talíři podle vlastní fantazie
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vyklepneme vejce a společně s vanilkovým cukrem a špetkou soli ušleháme.
Přidáme nastrouhané jablko, jogurt a citronovou kůru a opět ušleháme.
Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme. -
Lžící klademe do rozehřátého oleje hromádky, které rozetřeme do tvaru lívanečků a pozvolna po obou stranách smažíme do zlatavé barvy.
Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Můžeme podávat teplé, nebo studené.
Poznámka od kuchařky
Původní recept, který byl z dvojité dávky surovin mám od p.Moniky J-ové z FB.
Já jsem si ho upravila podle sebe a přidala do těsta navíc jablko a citronovou kůru.
Na dochucení jsem rozvařila trochu pikantní rybízové marmelády, kterou jsem lívanečky přizdobené kopečkem oslazeného jogurtu polila.









