Lívance z jogurtovo – jablečného těsta

377
- reklama -

Suroviny
15 ks

200 g bílého neochuceného jogurtu (použila jsem ve skle od Madety)
100 g polohrubé mouky
2 celá vejce
1 menší oloupané jablko nastrouhané najemno
1/2 sáčku vanilkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva
citronová kůra (strouhaná)
špetka soli
olej na smažení
dozdobení a dochucení na talíři podle vlastní fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme vejce a společně s vanilkovým cukrem a špetkou soli ušleháme.
    Přidáme nastrouhané jablko, jogurt a citronovou kůru a opět ušleháme.
    Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.

  2. Lžící klademe do rozehřátého oleje hromádky, které rozetřeme do tvaru lívanečků a pozvolna po obou stranách smažíme do zlatavé barvy.

    Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

    Můžeme podávat teplé, nebo studené.

Poznámka od kuchařky

Původní recept, který byl z dvojité dávky surovin mám od p.Moniky J-ové z FB.

Já jsem si ho upravila podle sebe a přidala do těsta navíc jablko a citronovou kůru.

Na dochucení jsem rozvařila trochu pikantní rybízové marmelády, kterou jsem lívanečky přizdobené kopečkem oslazeného jogurtu polila.