Lívance s jablky a mandlemi

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 vejce
300 ml mléka
sůl
25 g droždí
200 g hladké mouky
4 jablka
skořice mletá
100 g mandlové plátky
moučkový cukr
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy cukru, hladké moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek.

  3. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouhaná 2 jablka, přidáme skořici, mandle a citrónovou kůru.

  4. Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

  5. Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.