- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- sůl
- 25 g droždí
- 200 g hladké mouky
- 4 jablka
- skořice mletá
- 100 g mandlové plátky
- moučkový cukr
- citrónová kůra
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, trochy cukru, hladké moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout.
-
Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek.
-
Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouhaná 2 jablka, přidáme skořici, mandle a citrónovou kůru.
-
Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.
-
Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.
Kuchař: evosheek