
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 700 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 40 g cukru
- sůl
- 125 g borůvek
- 80 g(60 + 20)cukru
- 250 g tvarohu
- 80 g cukru moučka
- 130 g citronu
Postup přípravy receptu
- 
Připravte si kvásek: 
 smíchejte 100 ml vlažného mléka s rozdrobeným droždím, lžící mouky a lžící cukru krupice. Zakryjte utěrkou a nechte 10 minut odstát.
- 
V míse smíchejte zbylou mouku se špetkou soli, zbylým vlažným mlékem, vejci a 60 g cukru krupice. 
- 
Přidejte kvásek, promíchejte a překryté utěrkou nechte na teplém místě kynout asi 20 minut. 
- 
V rendlíku smíchejte borůvky, zbylý krupicový cukr a tři lžíce vody. 
- 
Vařte, dokud nevznikne hustá omáčka. 
- 
V jiné míse smíchejte tvaroh s citronovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti. 
- 
Na pánev vždy nalijte malé množství těsta a smažte jej dozlatova z obou stran. 
- 
Lívance podávejte s borůvkovým žahourem a tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem. 
            Kuchař: dolejs
        
