
- reklama -
Suroviny
10-12 ks
- Těsto:
- do mixéru vložíme následující suroviny (1.část):
- 200 g bílý jogurt
- 4 lžíce ovesných vloček
- 1/2 lžíce lněných semínek
- 1 banán (nakrájený na kolečka)
- špetka soli
- 2 vejce
- Do rozmixované směsi přidáme (2 část):
- 1/2 lžičky sody
- 2 lžíce celých ovesných vloček
- 2 lžíce pohankové mouky (může být i jahelná)
- Na merendu:
- jahody (borůvky, maliny, kiwi…)
- měkký tvaroh ve vaničce
- datlový sirup (stévie, med…..)
- ovoce na ozdobu
- ořechy
Postup přípravy receptu
-
Těsto: suroviny (1 část) rozmixujeme, přidáme suroviny (2 část), které pouze vmícháme. Na rozpálené pánvi vytřené olejem lijeme lžíci těsto (1 lívanec = 2 PL) a smažíme nejdříve zprudka, potom ztlumit, aby se nepřipalovaly.
-
Merenda: ovoce rozmixujeme nebo rozmačkáme, podle chuti osladíme datlovým sirupem a vmícháme po částech do tvarohu.
Poznámka od kuchařky
Lívance podáváme teplé, polité merendou, ozdobené ovocem, rozinkami, sekanými ořechy, popřípadě skořicí atd. dle vlastní fantazie.
Lívance chutnají malým i velkým, jsou vhodné na hlavní jídlo nebo zdravý zákusek.
Kuchařka: Iva.Plzen