Litý perník Bohumila

49
- reklama -

Suroviny

400 g hladké mouky
350 g cukru
3 lžíce oleje
skořice
2 lžíce kakaa
1,5 lžičky jedlé sody
2 vejce
250 ml mléka
2 lžíce povidel nebo džemu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný plech (nebo pečící papír) a pečeme cca při 190°C, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo.


    Zobrazit celý recept

  2. Vychladlý perník rozkrojím napůl, potřu džemem (nejlepší je rybízový nebo malinový), znovu spojím a navrch potřu citronovou polevou. Na ní si umíchám citronovou šťávu s moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Opět velmi rychlé, jak to mám ráda. Recept mám z kuchařky „Pečeme s úspěchem“ a opravdu s úspěchem ho peču již asi 5tým rokem.