Little Gem s hořčicovým přelivem

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 salát Little Gem
cca 120 g zakysané smetany nebo jogurtu
cca 1,5 lžíce dijonské hořčice, dle chuti
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
lák z okurek či feferonek nebo smetana… dle potřeby
rostlinný olej, klidně s chilli příchutí

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazený salát pokrájíme na osminky nebo ho natrháme na menší kusy a pokapeme lehce olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, mírně osolíme, opepříme a dle požadované hustoty naředíme buď lákem z okurek, feferonek nebo mlékem.

  3. Salát pokapeme promíchaným dresingem a můžeme podávat například s pokrájeným vařeným novým bramborem, máslovými krutony z bílého pečiva nebo opečeným toustem, případně jako přílohu ke grilovanému masu…