- reklama -
Suroviny
- 1 litr polohrubé mouky
- 1/2 litru cukru
- 1/2 litru mléka
- 1/4 litru oleje
- 3 vejce (nebo 2 veliká)
- 2 lžíce marmelády
- 2 lžíce kakaa
- 2 prášky do pečiva
- 3 lžičky perníkového koření
- Můžete přidat i mletou skořici, citrónovou nebo pomerančovou kůru, kandované ovoce, sekané oříšky, mandle….
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je perník dost propečený.
Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem – perník po něm hezky lehce voní.
Poznámka od kuchařky
Perníků tu máme víc, tenhle ne. Ten jemu nejbližší přidávám do podobných….http://www.toprecepty.cz/recept/24647-pernik-podle…
Tento litrový perník je nadýchaný a vhodný na veliký plech.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen