
- reklama -
Suroviny
- Kvásek:
- 250 ml vlažného mléka
- čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu
- Dále:
- 3 velké syrové strouhané brambory
- 2-3 lžíce sádla
- 4 lžíce škvarků
- 150 g anglické slaniny pokrájené na kostičky
- 2 vejce
- 4 utřené stroužky česneku
- dle chuti kmín
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- asi 500 g hrubé mouky
- bylinky-
- libeček
- kopřivy
- petrželka
- asi 100 g pokrájené klobásy
Postup přípravy receptu
-
Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse.
-
Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení, vypneme a necháme v zavřené pekárně 1 hodinu kynout.
-
Pak zapneme hodinové Pečení.
-
Po ukončení programu zapneme znovu Pečení a už hlídáme – každý má rád jinak vypečenou kůrku.
Poznámka od kuchařky
Dá se jíst teplé i studené (s kysaným či sterilovaným zelím nebo čalamádou), je to hodně syté a nádherně to voní!
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen