
Suroviny
- listové těsto
- 1 balení špenátových listů
- 3 stroužky česneku
- kousek másla
- 1 kelímek ricotty
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme.
-
Česnek nasekáme nadrobno. Máslo rozehřejeme a vhodíme na něj česnek, necháme jen zavonět. přidáme oprané špenátové listy a 2-3 minuty podusíme.
-
Na rozválené listové těsto natřeme ricottu a na ni dáme špenátové listy. Svineme jako závin, okraje k sobě přitiskneme.
-
Dáme do trouby a pečeme na 150-180 stupňů, podle trouby.
-
Vychladlé nakrájíme na pásky.
Poznámka od kuchařky
Délka pečení záleží na troubě i na listovém těstě. Měla jsem irské listové těsto i české/slovenské a rozdíl je značný. Irské se podstatně víc láme a hůř se peče, i ta chuť je úplně jiná. České nebo slovenské je vláčnější, měkčí a mnohem líp se s ním pracuje.
Tu v Irsku se dělají malé závinky plněné ricottou a špenátem, většinou jeden závin je jedna porce.









