- reklama -
Suroviny
- 300 g listového těsta
- 150 g plátků moravského uzeného masa
- 4 vejce
- 4 lžíce mléka
- 1 lžička oleje
- sůl
- pepř
- miska kopřiv
- 1 vejce na potření
- kmín
- sezamové semínko
- lněné semínko
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Rozehřejeme lžičku oleje, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit.
Kopřivy dobře propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pak je vmícháme do vajec. -
Těsto vyválíme na obdélník, poklademe uzeným masem a rovnoměrně rozetřeme vaječnou náplň. Těsto stočíme do závinu, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem a lněnými semínky.
Pečeme při 200°C asi 20 – 25 minut dozlatova.
Závin je výborný teplý i studený.
Kuchařka: Angel 666