Listový závin bez překládání

54
- reklama -

Suroviny

320 g hladké mouky
190 g Hery nebo másla
7,5 lžic vlažné vody
3 malé lžičky octa
2 žloutky
špetka soli
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku pořádně rozemneme s tukem do žmolenky, přidáme žloutky rozkvedlané ve vodě s octem a solí a zpracujeme v těsto, až se nechytá stěn mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak ho dáme na hodinku do chladničky.

  3. Vychlazené těsto rozdělíme na 3 díly, tence rozválíme na délku plechu a tvoříme záviny.

  4. Libovolně plníme (jablky, tvarohem, mákem, slanými náplněmi atd.

  5. Zavineme (viz foto), potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 min na 170°C dozlatova.