- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 hrsti různých salátových listů
- 1 kuřecí prsní řízek
- sůl
- trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
- sádlo nebo olej na smažení
- Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 -2 lžíce světlé sojové omáčky
- půl lžičky sriracha nebo chili omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 jarní cibulka nebo nať petrželky
Postup přípravy receptu
-
Salátové listy opláchneme, odstředíme nebo necháme okapat. Listy zvolíme jaké máme rádi, dala jsem listy ledového salátu, římského salátu, čekanky a rukoly.
-
Kuřecí řízek lehce naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu a usmažíme z obou stran na sádle nebo oleji. Zchladlý řízek nakrájíme na nudličky nebo můžeme obalit a usmažit předem marinované nudličky masa.
Listy natrháme do misky a zalijeme (1 lžíci ponecháme) zálivkou ušlehanou na emulzi vidličkou nebo v uzavíratelné malé skleničce. -
Salát rozdělíme na porce, poklademe řízečky, které pokapeme zbylou zálivkou a posypeme nasekanou natí cibulky, petrželky, koriandru apod.
Kuchařka: Marie Svarcova