Listový koláč v MW – CRISP

68
- reklama -

Suroviny

1 listové těsto
4 jablka
4 pomeranče
1 pudinkový prášek
1/4 l mléka
150 g mandlových lupínků
1 vanilkový cukr
citronová šťáva
cca 2 PL dia cukru na pečení
hrst namočených rozinek
hrst namočených brusinek
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky, jablka nahrubo nastrouháme a zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědla.


    Zobrazit celý recept

  2. Z pudinku a mléka uvaříme hustý krém, přidáme do něj 1 PL diacukru nebo 2 PL normálního cukru a vanilkový cukr – ochutnáme, přisladíme dle sebe.

  3. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme 1.polovinu dle průměru formy nebo crisptalíře, kraje vytáhneme na okraj formy a přitiskneme. Povrch posypeme mandlovými lupínky a na ně rozetřeme krém z pudinku. Na krém dáme nastrouhaná jablka, zasypeme zbylým cukrem, pak urovnáme plátky pomerančů. Do mezer můžeme dát pár rozinek a brusinek.

  4. 2.polovinu rovněž vyválíme podle průměru formy a přeneseme na náplň,pečlivě uhladíme a stiskneme okraje do spojení. Povrch potřeme vejcem a posypeme zbytkem brusinek a rozinek a malinko zamáčkneme. Povrch těsta na několika místech propícháme vidličkou.

  5. Vložíme do MW a zapneme program Crisp. Jakmile se odchlipuje těsto od okrajů, znamená to, že je před dokončením.

  6. Je lepší začínat s menším časem (asi 9 minut) a postupně přidávat. Já vlnila 16 minut, pak jsem ještě zapnula na 3 minuty gril pro barvu.

  7. Koláč je šťavnatý, vláčný a kyselkavě nasládlý, přímo probouzí chuťové buňky.

Poznámka od kuchařky

Brusinky a rozinky je možné určitě vynechat, já si je namočila ještě před tím, než jsem si dotvořila tento recept a chtěla jsem je spotřebovat.

Krému je lépe udělat dvojnásobné množství.