- reklama -
Suroviny
- 300 g listového těsta
- 250 g čerstvých špenátových listů
- 2 stroužky česneku
- 100 g uzeného lososa
- 2 vejce
- 150 g smetany
- sůl
- pepř
- lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Těsto po celém dně formy propícháme vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a těsto necháme 10 minut předpékat.
-
Listy špenátu dobře opláchneme a necháme okapat.
Rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme špenát a necháme ho zavadnout. Pak přimícháme utřený česnek, špenát osolíme a opepříme. -
Po 10 minutách vyjmeme formu z trouby a na těsto rozložíme připravený špenát.
Lososa nakrájíme na menší kousky a naklademe na špenát.
V misce prošleháme vejce se smetanou a koláč přelijeme.
Formu vrátíme do trouby a asi 15 minut dopékáme.
Nejlepší je koláč ještě vlažný se sklenkou bílého vína.
Kuchařka: Angel 666