Listové uzlíky s marcipánem

64
- reklama -

Suroviny
40 porcí

1 listové těsto
meruňkový džem
100 – 150 g marcipánu
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem.

  2. Mezitím si na stejnou sílu zvlášť rozválíme marcipán. Marcipán položíme na džem, přehneme na to nepomazanou půlku těsta a lehce přitlačíme.

  3. Rádlem nebo nožem nakrájíme asi 1-1,5 cm silné proužky 15-20 cm dlouhé, které zatočíme do uzlíků a potřeme vejcem.

  4. Pečeme na papírem vyloženém plechu ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min, pak zmírníme asi na 150 °C a dopečeme do růžova.

Poznámka od kuchařky

Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa… nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.