
Suroviny
40 porcí
- 1 listové těsto
- meruňkový džem
- 100 – 150 g marcipánu
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem.
-
Mezitím si na stejnou sílu zvlášť rozválíme marcipán. Marcipán položíme na džem, přehneme na to nepomazanou půlku těsta a lehce přitlačíme.
-
Rádlem nebo nožem nakrájíme asi 1-1,5 cm silné proužky 15-20 cm dlouhé, které zatočíme do uzlíků a potřeme vejcem.
-
Pečeme na papírem vyloženém plechu ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min, pak zmírníme asi na 150 °C a dopečeme do růžova.
Poznámka od kuchařky
Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa… nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.