
Suroviny
jak kdo….
- listové těsto (v mém případě chlazené)
- pytlík (500 gr) kysaného zelí
- 400 g Prosciutta
- 200 g Mozzarelly
- paprikové koření Nahrin
- čerstvou bazalku (hodně)
- vejce na potření
- hrubou sůl
- semínka na posyp
Postup přípravy receptu
-
Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.
-
Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a protože máme dvě nohavice, všechny suroviny poctivě rozdělíme na poloviny), okořenila jsem paprikovým kořením, dala další vrstvu prosciutta a dále na kolečka nakrájenou mozzarelu a nakonec lístky bazalky.
-
Trochu zahrneme boky a zavineme, spoj dáme dolů dáme na plech vyložený papírem na pečení. Nůžkami shora nastřihneme trojúhelníky, ale pozor, ať se nedostaneme až na „dno“, čili nastřihneme, ale nedostřihneme!!!
-
Pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem dle chuti posypeme hrubou solí, kmínem, lněným, slunečnicovým semínkem (podle svého). Dáme do vyhřáté trouby (horkovzduch) a pečeme na 200°C cca 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Je tu hodně podobných receptů, ale tato nápň je přece jen jiná..
překvapivě se zelí s bazalkou ani mozzrelou nehádá, naopak, výsledná chuť mě mile překvapila..
byl to takový momentální nápad na rychlou večeři