Listové trojhránky s jinou náplní

66
- reklama -

Suroviny
jak kdo….

listové těsto (v mém případě chlazené)
pytlík (500 gr) kysaného zelí
400 g Prosciutta
200 g Mozzarelly
paprikové koření Nahrin
čerstvou bazalku (hodně)
vejce na potření
hrubou sůl
semínka na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.

  2. Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a protože máme dvě nohavice, všechny suroviny poctivě rozdělíme na poloviny), okořenila jsem paprikovým kořením, dala další vrstvu prosciutta a dále na kolečka nakrájenou mozzarelu a nakonec lístky bazalky.

  3. Trochu zahrneme boky a zavineme, spoj dáme dolů dáme na plech vyložený papírem na pečení. Nůžkami shora nastřihneme trojúhelníky, ale pozor, ať se nedostaneme až na „dno“, čili nastřihneme, ale nedostřihneme!!!

  4. Pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem dle chuti posypeme hrubou solí, kmínem, lněným, slunečnicovým semínkem (podle svého). Dáme do vyhřáté trouby (horkovzduch) a pečeme na 200°C cca 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Je tu hodně podobných receptů, ale tato nápň je přece jen jiná..

překvapivě se zelí s bazalkou ani mozzrelou nehádá, naopak, výsledná chuť mě mile překvapila..

byl to takový momentální nápad na rychlou večeři