- reklama -
Suroviny
6 ks
- 1 rozválené listové těsto
- 1 lžíce oleje
- 3 jarní cibulky
- 80 g uvařeného květáku
- 60 g uvařené cizrny
- 1 lžička garam masaly
- 1-2 lžíce nasekané petrželky
- Pár kapek citronové štávy
- Sůl
- Vejce
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařený květák nasekáme najemno.
-
Na pánvi rozehřejeme olej. Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji, přimícháme garam masalu, květák, cizrnu, osolíme a zakapeme pár kapkami citronu. Promícháme a odstavíme. Necháme trochu zchladnout.
-
Těsto nakrájíme na čtverce (cca 12cm) a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Náplň rozložíme na těsto a přehneme – vytvoříme šátečky. Potřeme vejcem a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz