
Suroviny
- 1 balíček listového těsta
- 3 bílky
- 1 lžíce moučkový cukr
- trochu skořice
- 1 lžíce strouhané čokolády
- 1 lžíce strouhaných mandlí nebo vlašských ořechů
- 1 lžička rumu
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na vále, pokud možno na obdélníkový tvar. Oddělíme bílky od žloutků (ty nebudeme potřebovat) a ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po ušlehání vmícháme moučkový cukr ochucený skořicí, pár kapek alkoholu, strouhanou čokoládu a mleté ořechy. Sněhovou směs namažeme rovnoměrně na těstovou placku, okraje asi 3cm necháme volné.
-
Těsto svineme jako roládu a nedivíme se, že nám sněhová náplň vylézá všemi směry. Srolované těsto nakrájíme na silnější plátky (asi 2 cm) a dáváme na pečící papír na plech. Jsou nehezké, o to lépe chutnají. Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme ho na každý dílek těsta jako čepici.
-
Plech vložíme do předem rozehřáté trouby na 180°C a pečeme. „Koláčky“ jsou hotové, když se pěkně zakulatí, trochu nafouknou a sněhová čepice zrůžoví. Na talíři pocukrujeme.