
Suroviny
- 1 balení listového těsta (400 g )
- 500 g kuliček hroznového vína
- 500 g tučného měkkého tvarohu
- 250 g bílého jogurtu
- asi 4 lžíce moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 1 sáček želatinového ztužovače za studena
- asi 3 lžíce vaječného likéru
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozdělíme na půl.
Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme zvlášť na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 12 – 15 minut. -
Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme.
Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned vmícháme do tvarohu. -
Jednu upečenou vychladlou placku potřeme polovinou tvarohového krému. Kuličky vína přepůlíme, vyndáme z nich větší semínka a půlky rovnoměrně naklademe na krém.
Vše pokapeme vaječným likérem. Přiložíme druhou placku a potřeme ji zbytkem krému.
Čokoládovou polevu rozehřejeme, zbylé poloviny bobulek párátkem namáčíme do polevy a klademe na povrch řezů.
Nakonec řezy čokoládou ozdobně pocákáme.
Před krájením necháme dobře ztuhnout v chladu.