Listové řezy s drobenkou

53
- reklama -

Suroviny
24 kousků

500 g listového těsta (nejlépe zmrazeného)
250 g másla
400 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
trochu mouky na vál
1 vejce
2 PL mléka
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Těsto rozdělíme na dva díly (pokud už není) a rozválíme na obdélníky, které rovnoměrně posypeme drobenkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Drobenku mírně přitlačíme k těstu. Nejprve zahneme konce těsta a potom srolujeme jako závin. Záviny svrchu přitiskneme a nakrájíme ostrým nožem na řezy velké asi 4 x 7 cm.

  3. Řezy dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vejcem, rozšlehaným s trochou mléka. Pečeme v troubě na 200°C cca 12-14 minut. Upečené necháme vychladnout a posypeme cukrem. Výborné jsou ještě teplé.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Nejlepší recepty – recept čtenářky Michaely Kratochvílové z Babic u Rosic, tímto ji děkuji za výborný recept, který patří do kategorie receptů: jednoduchý, rychlý, levný a výborný.