
- reklama -
Suroviny
- listové těsto
- cuketa
- bílé papriky
- rajčata
- cibule
- olej
- tvrdý sýr (na strouhání)
- vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si klasickým způsobem připravíme lečo:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme cukety a papriky, opečeme je a nakonec přidáme oloupáná nakrájená rajčata. Podusíme, zahustíme vejci a strouhaným sýrem, který pohltí přebytečnou tekutinu. Pokud přece jen tekutina zbyde, odlijeme ji. Lečo necháme vychladnout. -
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, jejichž okraje pomažeme vejcem. Doprostřed čtverců dáme kopeček náplně a přehneme. Před pečením mmůžeme pirožky potřít vejcem.
Poznámka od kuchařky
Lze vynechat cuketu a přidat uzeninu, ale já to mám raději takhle. Pokud nemáme čas balit pirožky, vyložíme polovinou těsta plech, přidáme náplň a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pirožky jsou samozřejmě elegantnější.
Kuchařka: Dajda