
Suroviny
- 1 balení listového těsta (500 g)
- 400 ml mléka
- 1 sáček čokoládového pudinkového prášku
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 banány
- javorový sirup
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zchladnout. Banány nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do vychladlého pudinku.
-
Těsto vyválíme na placku silnou asi 3 mm. Odřízneme asi 1/4 těsta a odložíme ji stranou. Ostatní rozválené těsto nakrájíme na čtverečky o straně 8 cm. Naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Z odloženého těsta nakrájíme pásky 1 cm silné a utvoříme na připravených čtvercích kraje. Proužky těsta potřeme vodou, aby se lépe přilepily.
Kraje čtverců pomašlujeme rozšlehaným vejcem a do středu rozdělíme připravenou banánovo – čokoládovou náplň. Nakonec každý čtvereček zakapeme javorovým sirupem. -
Pečeme zpočátku ve více rozehřáté troubě (200°C), po chvíli teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dozlatova, celkem asi 20 minut.









