
Suroviny
- lišky na osobu 100 g
- vejce na osobu 2 ks
- cibule
- tuk
- sladká paprika
- bílý pepř
- špetka drceného tymiánu
- špetka drceného koriandru
- špetka muškátového květu
- tuk na smažení
- sůl
- zeleninová obloha:
- rajčata
- rukola
- případně pečivo:
- bageta
Postup přípravy receptu
-
Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod pokličkou.
-
V jiné pánvičce na rozpálený tuk vložíme rozklepnutá 2 vejce a připravujeme volská oka tzn.bílek jemně shrneme kolem žloutku, aby udělal jakousi ohrádku a okořeníme květem.
-
Smažíme ale velmi pozvolna.
-
Když je žloutek téměř tuhý, vsypeme do středu lišky a jemně zatlačíme dovnitř – nemícháme, jen lehce zhoupneme pánev, aby vejce ty lišky jakoby obklopilo a udělalo mističku.
-
Necháme ještě asi 3 minuty a hned servírujeme na talíři s oblohou. Pro jedlíky přidáme pečivo.Je nejlepší, když děláme porce postupně pro jednotlivce, aby se vejce stačila prosmažit a stuhnout.
Poznámka od kuchařky
Tohle je zase z Raabsu v Rakousku a i tento receptík manžel tak chválil, že mu jej šéfkuchař prozradil, pravda je, že to bylo prostě něco…