- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g lišek
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička hladké mouky
- asi 200 ml smetany na vaření
- petrželka
- 2 vejce
- 2 plátky toustového chleba
- olej
Postup přípravy receptu
-
Lišky dobře očistíme, větší přepůlíme, menší necháme vcelku.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Až se začne barvit dozlatova, přihodíme lišky a zasypeme paprikou. Rychle osmahneme, pak trochu podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme. -
Když jsou lišky skoro měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, pak lehounce zaprášíme moukou, promícháme,
zalijeme smetanou a provaříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a vypneme. -
Na lžičce oleje usmažíme z vajec volská oka.
Toustový chléb opečeme nasucho nejlépe v topinkovači.
Na talíř dáme hotové houby, přiložíme volské oko a přepůlený toustík.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v kuchařce Houby v kuchyních světa z roku 1981
Kuchařka: Angel 666