Lišky po maďarsku podle receptu ze staré kuchařky

43
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g lišek
1 cibule
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
1 lžička hladké mouky
asi 200 ml smetany na vaření
petrželka
2 vejce
2 plátky toustového chleba
olej

Postup přípravy receptu

  1. Lišky dobře očistíme, větší přepůlíme, menší necháme vcelku.
    Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Až se začne barvit dozlatova, přihodíme lišky a zasypeme paprikou. Rychle osmahneme, pak trochu podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Když jsou lišky skoro měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, pak lehounce zaprášíme moukou, promícháme,
    zalijeme smetanou a provaříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a vypneme.

  3. Na lžičce oleje usmažíme z vajec volská oka.
    Toustový chléb opečeme nasucho nejlépe v topinkovači.
    Na talíř dáme hotové houby, přiložíme volské oko a přepůlený toustík.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla v kuchařce Houby v kuchyních světa z roku 1981