- reklama -
Suroviny
60 ks
- 40 g droždí
- 1 KL krupicového cukru
- 3 PL mléka
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 100 g strouhaných lískových oříšků+na ozdobu
- tmavá čokoládová poleva nebo moučkový cukr s vanilkou na obalení
Postup přípravy receptu
-
Rozdrobené droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
-
Z mouky, másla, kvásku a oříšků vypracujeme těsto, které vytvarujeme do koule. Kouli vložíme do mísy se studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
-
Těsto vyjmeme z vody, propracujeme a rozválíme na plát 5 mm hrubý. Vykrojíme různé tvary a pečeme při 180°C přibližně 10 minut.
-
Necháme vychladnout. Podvodnice namáčíme do polevy a posypeme oříšky.
Poznámka od kuchařky
KL – kávová lžička
PL – polévková lžíce
Cukroví není sladké. Mně osobně by více chutnaly obalené v moučkovém cukru s vanilkou.
Zdroj: Chvilka pro tebe, Vánoční speciál 2017
Kuchařka: Irule