„Líný“ bůček ( téměř ) po čínsku

94
- reklama -

Suroviny

vepřový bůček bez kosti ( měla jsem asi 1,5kg )
2 cibule
5 stroužků česneku
100 ml kvalitní sójové omáčky
2 PL rybí omáčky
mleté chilli nebo čerstvá chilli paprička
nastrouhaný čerstvý kořen zázvoru
150 ml rýžového vína ( dělám si domácí 🙂 )
popř. kukuřičný škrob nebo Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do velké mísy, přidáme všechny ingredience kromě vína a škrobu a důkladně promícháme.

  2. Poté vše přendáme do nádoby PH, zalijeme vínem, přiklopíme a „pomalíme“ na stupeň II cca 2 hodiny. Ke konci zkontrolujeme množství tekutiny, upravíme ho případně přidáním trochy vývaru nebo vody a můžeme (ale nemusíme) zahustit troškou máčeného škrobu. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou (výborná je bílá ředkev, mrkev, čínské zelí).

Poznámka od kuchařky

Chilli a zázvor dáme podle své chuti, já jsem použila půl lžičky chilli a asi 5 cm zázvorového kořenu.