
- reklama -
Suroviny
- vepřový bůček bez kosti ( měla jsem asi 1,5kg )
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 ml kvalitní sójové omáčky
- 2 PL rybí omáčky
- mleté chilli nebo čerstvá chilli paprička
- nastrouhaný čerstvý kořen zázvoru
- 150 ml rýžového vína ( dělám si domácí 🙂 )
- popř. kukuřičný škrob nebo Solamyl
Postup přípravy receptu
-
Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do velké mísy, přidáme všechny ingredience kromě vína a škrobu a důkladně promícháme.
-
Poté vše přendáme do nádoby PH, zalijeme vínem, přiklopíme a „pomalíme“ na stupeň II cca 2 hodiny. Ke konci zkontrolujeme množství tekutiny, upravíme ho případně přidáním trochy vývaru nebo vody a můžeme (ale nemusíme) zahustit troškou máčeného škrobu. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou (výborná je bílá ředkev, mrkev, čínské zelí).
Poznámka od kuchařky
Chilli a zázvor dáme podle své chuti, já jsem použila půl lžičky chilli a asi 5 cm zázvorového kořenu.
Kuchařka: Danca