Linguini s uzenou šunkou

59
- reklama -

Suroviny

450 g linquini
450 g brokolice
225 g italské uzené sunky
sůl
mletý pepř
150 ml italské sýrové omáčky:
2 lzice masla
25 g mouky
300 ml horkého mléka
špetka muskatoveho oříšku
špetka suseneho tymianu
2 lzice bíleho vinneho octa
sůl
pepř
3 lyzice slehačky
60 g (strouhané) Mozzarelly
60 g strouhaneho Parmazanu
1 lzicka anglické horcice
2 lzice kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Vo velkom hrnci nechame zovriet trochu osolenej vody. Vlozime rezance s ruzickami brokolice a varime 10 minut, kym cestoviny nie su makke, ale pevne na zahryznutie. Scedime a odlozime.

  2. Medzitym si pripravime taliansku omacku: V hrnci roztopime 2 lyzice masla, vmiesame 25g muky a pomaly prazime, kym zaprazka nema hrudkovitu strukturu. Vmiesame 300ml horuceho mlieka a varime 15 minut. Pridat stipku muskatoveho orieska, stipku suseneho tymianu, 2 lyzice bieleho vinneho octu, sol a cierne korenie. Vmiesame 3 lyzice slahackovej smotany, 60g struhanej Mozarrelly, 60g struhaneho Parmezanu, 1 lyzicku anglickej horcice a 2 lyzice kyslej smotany.

  3. Taliansku udenu slaninu pokrajame na tenke rezanceky.

  4. Rezance, brokolicu a sunku vlozime do talianskej omacky a na slabom ohni trochu prehrejeme.

  5. Zmes rozdelime na zohriate taniere, dochutime ciernym korenim a podavame s talianskym chlebom; napr. ciabatta.

Poznámka od kuchařky

Bohuzial, nemam foto, pretoze u nas taliansku udenu sunku nekupim (bez nej to asi nebude ono). Ale ten recept vyzera tak dobre, ze dufam, ze niekto skusi a fotku prida 🙂

Zdroj: Cestoviny – Tom Bridge